Workshops       Shoppen       Nieuws

Volg ons:


De blauwe ridderspoor uit Nieuw-Zeeland is zijn favoriet. Zo’n twee meter lang, met misschien wel 150 bloemen aan een steel. Groot en vol. Een kwetsbare bloem, maar een opvallende verschijning.

John komt uit een kwekersfamilie met een rijke traditie. Naast zijn werk als bloemkweker heeft John jarenlang op de Bloemenmarkt in Utrecht gestaan. Maar de tijd verstreek en er werden andere keuzes gemaakt. Weg van de bloemen en het groen.

Tot hij in 2018 de poort naar het veldatelier ontdekte. Terug naar zijn wortels. Maar dan anders. Want met de tijd die versteken was, veranderde ook zijn visie op groen. Bij Floret Flowers in Amerika leerde hij samen met Angeline hoe je op een natuurvriendelijke manier bloemen kweekt.

John leeft in de tuin. Hier is hij in zijn element. Hij beheert en verzorgt alle bloembedden, geeft rondleidingen door het veldatelier en combineert en schikt onze blommekes tot prachtige boeketten. Maar hij blijft een marktkoopman in hart en nieren. Een bloemetje kopen gaat altijd samen met een praatje.
Soms komt er een moment in je leven dat alle dimensies samenkomen. Het moment dat vraagt om te voelen, te schakelen en te doen. De ene deur die dichtvalt, waardoor je ziet dat een andere deur al tijden uitnodigend openstond.

Dat was de poort naar ons veldatelier. De eerste dahliabollen waren een gift, de ruimte was er al en de droom wordt nu geleefd.

Fleurel mag een ontmoetingsplaats zijn. Mooie bloemen zijn nooit ons doel op zich. Zij zijn het middel om mensen te ontmoeten, samen te brengen en te verbinden. Zodat onze tuin samen met haar ontvangers mag groeien en bloeien. Op een manier die bij ieder past. Hier mag je zijn wie je bent.

Onze bloemen mogen afwijken. Een kromme steel wordt net zo gekoesterd als een rechte. De imperfectie die wij bewust laten leven, naast alle volmaakte bloemenpracht, staat voor de verbinding die wij zoeken en door willen geven. Lokaal, natuurlijkvriendelijk en met oog voor elkaar. Met ons veldatelier volgen wij de natuur. Zij mag leidend zijn in wat er geleefd wil worden. Het is de kunst om dat langzaam leven te omarmen. De lessen van de natuur zijn onuitputtelijk. Ook voor ons.
De Bishop of Llandaff, een rode enkelbloemige dahlia, die niet direct om de spotlight vraagt. Dat is de lievelingsbloem van Angeline. Op haar donkere steel beweegt zij gemakkelijk mee met de wind en haar meeldraden zijn een uitnodigende delicatesse voor bijen. Deze bijzondere dahlia zaait graag uit. Het is ook de eerste bloem die uit de grond van Fleurel mocht groeien.

Angeline is de drijvende kracht achter het bedrijf. De denker, de ondernemer, de creatieve. De duizendpoot die duizend-en-één kansen ziet en ze het liefst allemaal wil onderzoeken. Maar daar ook de tijd voor nodig heeft.

Als zelfstandig wijkverpleegkundige is Angeline er voor de mensen in haar omgeving. Maar ze wil er ook voor Fleurel zijn. Daarom bracht ze haar zorgende uren terug, om meer tijd te hebben voor het blommenbedrijf. Om plannen te maken voor uitbreiding van de activiteiten. Hoe mooi zou het zijn als er straks een complete ecologische lijn van gekalligrafeerde wenskaartjes in het assortiment opgenomen wordt? Want dit kaartje aan jouw boeket maakt het cadeau helemaal af!

Angeline is altijd op zoek naar samenwerking, ontmoeting en verbinding. Zij staat open voor alle ideeën die bijdragen aan leefbaarheid, gemeenschapszin en lokaal ondernemerschap.

Heb jij zo’n idee, wens of een plan? Laat het ons weten! Wie weet kunnen wij samen een zaadje planten. En het met liefde en aandacht, zon en water tot leven brengen.
Fleurel Flowers: waar bloemen verbinden